Masszázs


Van amikor a masszázs magával tud ragadni, amikor az elméd természetes módon le tud csendesülni, de van amikor ehhez plusz segítségre van szükség. 
Erősebb Férfi minőségre, akinek erejével, összehangoltan együtt tudunk segíteni. Összekapcsolva test és szellem szintjén, összekapcsolva a Nő és a Férfi energiákat.
A Nő feladata a test blokkjainak oldása érintéssel, masszázzsal, hol erősebben, hol gyengédebben, letisztítva, vagy feltöltve. 
A Férfi feladata a szellem blokkjainak oldása, utaztatás Dobbal, hanggal, révüléssel. 
Test és Szellem együttes harmónizálása által az elme és a lélek is lecsendesedik . 
Masszázs által aktivizálódik a test öngyógyító ereje, segít a méregtelenítésben, erősíti az immunrendszert, a bőrt rugalmassá, selymessé teszi, a fáradt lelket felüdíti. 
Szellemi utazással egybekötve, a tudat is megpihen, nyitottabbá válhat az intuíciók, a megérzések, Isteni, Szellemi tanítások felé. Megláthatjuk lelki elakadásainkat, tisztánlátásunk fejlődhet. 

A testi panaszok mindig a lélekben gyökereznek. Ahogy szoktam mondani: "a test betegsége, a lélek betegsége"
Testájaink fájdalma, rámutathat az adott energia központ, csakrák gyenge, vagy helytelen működéseire. Az energiaközpontok gyengeségének okainál fontos, hogy megértsük, mi miért történik a testünkben. Amikor már fáj, akkor a lélek már zokog. 
Ok, okozat feltárásban, is szívesen segítségedre lehetünk, Női és Férfi oldalról is feltárva. Hiszen másként lát egy Nő és másként lát egy Férfi. A két minőség összegzése segít az igazi okok meglátásához. Fontos elmondanom, hogy kizárólag a masszázs sok esetben, csupán tüneti kezelés. El lehet mulasztani a fájdalmat rövid időre, de a hosszútávú gyógyuláshoz, mélyebb megértés és komoly szellemi munka szükséges. 
Lélekterápia pl. 
Lélekrész visszahívás
Betegség kiszívás
Rebrithing (Transzlégzéses meditáció)

Hiszem, hogy:
"Az érintés gyógyító ereje megváltoztatja fizikai és érzelmi állapotunkat és érzékenyebbé teszi az emberek a szeretetre."

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, szeretettel várunk!
Időpont egyeztetés, bejelentkezés: 

Sziráki Anett és Majercsik János Oguz
0630-758-01-84, 0630-970-73-04


Ezen kívül szeretnek írni hivatásaimról, és hogy mi az amivel foglalkozom.
Az egyik a lehető legszebb és leghálásbb munkám volt, amikor kicsi gyerekekkel tölthettem régebben  napjaimat szakgondozónőként bölcsődében illetve dajkaként óvodában....  
Ez maga a csoda:
„Egy kisgyermek meghatározott képességeket hoz magával erre a világra. Alapjában mindegyikükben ezer, meg ezer ajtó rejtőzik, amelyet fel kell fedezni, és ki kell nyitni ahhoz, hogy rejtett tulajdonságaikat napvilágra hozzuk. Sajnos, előfordul, hogy a felnőttek a gyerekeket gyakran üres edényként kezelik, amelybe belegyömöszölik tudásukat, nézeteiket, és megpróbálják ezeket a kis személyeket úgy formálni, hogy beilleszkedjenek a felnőttek világába. E közben egyes „ajtócskákat” nem vesszük észre..” (Ursula Rücker-Vogler)”
Ennek a csodás munkának is sajnos megvolt az árnyoldala....hiszen a legjobb és legideálisabb az lenne, ha a kicsik, életük legszenzitívebb időszakát otthon, az édesanyuk közelében tudnák tölteni 1-3 évesen. Biztosítva azt a szeretett teljes harmonikus érzelemvilágot ami szükséges ahhoz, hogy életük során ebből az "ösbizalomból" építkezve, tudják járni útjukat....
Minden kisgyermek maga a csoda, kis „tanitóink”…. éppen ezzel a felismeréssel jött az a gondolat, hogy  a figyelmemet, a kicsik mellett a felnőttek felé is kell fordítanom.
A felnőttek harmonizálásával segíthetünk abban, hogy gyermekeinkre esetleg más szemmel nézzünk, és mi is meglássuk bennük azt az tudatosságot, amit szeretnének nekünk átadni.
Így találtam a Magyarországi Thai Masszőrök Egyesületére, és Baranyi Ágnesre, akinek nagyon sokat köszönhetek. Hiszen elindított egy olyan úton, ami olyan gyors változást hozott az életembe, amire nem is számítottam…
Olajos, Tradicionális General, Herbal, Kismama thai masszőr végzettséget szereztem, ezen kívül elvégeztem Baranyi-Bendig féle babamasszázs-mozgást, és Thai babamasszázs oktatóit.


Baranyai-Bending féle Baba masszázs-mozgás
A bébi és gyerekmasszírozás segíti a mozgásfejlõdést, minden szervre jótékony hatása van.
Ez a módszer Magyarországon még újnak számit, hisz a thai masszázs e vállfaja még nem terjedt el.
A test pontjainak masszírozása a belsõ mûködés normalizálásában, amely egész fejlõdési folyamatában segít.
A babamasszázs mozgás az érintés erejével összekapcsolt mozgásfejlesztés.
Olyan korai fejlesztő módszer, amely figyelembe veszi az újszülött, a csecsemő fejlődésmenetének sajátosságait és a szenzitív időszakban nyújt optimális megsegítést.
Ezáltal megakadályozza a fejlődési ívben a megakadásokat, lemaradásokat.
A babamasszázs mozgás minden gyermek testi, szellemi és lelki egészségmegőrzésének hatékony eszköze.
Több mint masszázs, egy új lehetőség és módszer ahhoz, hogy a gyermekeink jobban fejlődjenek, és alaposabban megismerjük egymást, mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki általa.
A babamasszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását.
Az aktuális mozgásminták gyakorlásával a gyermek mozgásfejlődése tökéletesedik és felgyorsul, ezáltal hamarabb jut el a mozgásfejlődés következő szakaszához.
A sikeres mozgáskoordináció kezdetben még nagy koncentrációt igényel, de elegendő mennyiségű gyakorlással a mozgásügyesség gyorsan fejlődik.
A masszázzsal, mozgatással adott ingerek hatására a csecsemő testtudata jobban fejlődik, képessé válik testrészeinek összehangolt mozgatására.
Így elősegítve az idegrendszer az intelligencia fejlődését, megelőzhetők a fejlődési elakadások, eltérések.
A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs, születéstől kezdve olyan bensőséges légkört teremt a családban, amelyben családtagok a hétköznapi gondoktól feloldódva, a stressztől megszabadulva tapasztalhatják meg az együvé tartozás érzését, a kötődés elmélyülését.
Sok szeretettel várom a kedves szülők jelentkezését, akik szeretnék elsajátítani a baba masszázs technikáját.


SHANTALA

Táplálni a gyermeket?
Igen.
De nem csak tejjel,
dajkálni kell.
Simogatni, ringatni, és masszírozni.
Beszélni kell a kicsi bőréhez,
Beszélni kell a hátához,
mert éhesek és szomjasak
éppúgy, mint a hasa.
(Frédérick Leboyer: Shantala)
Kismama Thai masszázs

Az első trimeszter után a kismama masszázs lehetőséget ad a leendő anyukáknak a tökéletes ellazulásra, enyhíti a stresszt, csillapítja a fájdalmat, növeli az izmok rugalmasságát és segíti a káros anyagcseretermékek kiválasztását.
A masszázs hatására enyhül a fáradtságérzet, az izmok rugalmassága nő, csökken a kóros folyadék-visszatartás, és oldódnak az izomgörcsök.
A masszázs olyan, akár a bölcső: átölel-ringat-nyugtat-altat. Testi-lelki egyensúlyt biztosít, szeretetet közvetít.


A masszázst trimasztertől függően különbőző helyzetekben végezzük. Az első trimeszterben hanyatt fekve, illetve oldalt végzem a masszázst. Amikor a pocak növekszik, és a hanyatt fekvés kényelmetlenné válik, a masszázst oldal fekvésben  kényelmesen kipránázva, illetve széken ülve alkalmazom.
Az egész masszázs arról szól, hogy Ő és a kisbaba megélje a "Legnagyobb Jót"...
Hiszen egy lélek születésére készül az Édesanya, a legcsodállatosabb és legnagyobb ajándékot kapja az Égiektől, amit Áldás kísér.Adi Shakti Mantra

Az Első Shakti Mantra az Isteni Anyaság rezgésére segít ráhangolódni, a legmélyebb védelmező, és újrateremtő erőt hívja elő. Ez a mantra eloszlatja a félelmeket.
 Az ADI SHAKTI jelentése: "legősibb erő",
 SARAB SHAKTI jelentése: "minden erő",
"PRITUM BAGVATI" jelentése "istenen keresztül teremtő".
 A NAMO pedig azt jelenti: "tisztelettel hajolok meg"....

Thai Masszázs


A thai masszázs, egy ősi tradicionális masszázsfajta, melynek gyökerei egészen Indiáig nyúlnak vissza.        
A tradicionális thai masszázs alapvetően eltér az Európában használatos masszázsoktól..
A szervezet öngyógyító erején alapul, és a testi-lelki-szellemi harmóniát segító módszerról van szó.
A hagyományos keleti gyógyászat szerint az egészség feltétele az életenergia (Chi, prana) akadálytalan áramlása a test energia csatornáiban. A thai masszázs 10 fő energiapályára fókuszál.
Alapvető célja az emberi test összhangjának a megteremtése, és az energia blokkok oldása.


Tradicionális General Thai masszázs

Tulajdonképpen egy „száraz” masszázs, mert nem használunk olajat, vagy krémet.
A vendég kényelmes ruhában van, és a masszázst a talajon végezzük.
Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos kooregráfiája van, hiszen a „masszázst” nem csak tenyérrel, újjal, és végezzük, hanem, alkarral, tenyérgyökkel , talppal és könyökkel is.
Tartalmaz nyújtó gyakorlatokat is, éppen ezért szokták a „lusták jógájának” is, vagy alkalmazott fizikai jógának is nevezni.
A nyújtások oldják az izmok, ízületek merevségét és feszültségét növelik a test rugalmasságát és jótékonyan hat a csontozatra és a vegetatív idegrendszerre.
Masszázs után könnyebben mozgunk, megszűnnek izmaink merevsége, ruganyosnak érezzük magunkat, lelkünk pedig pihentebb lesz!


Olajos Thai masszázs

A Thai olajos masszázs keveréke a thai és a nyugati masszázstechnikáknak.
Frissítő hatása van a szellemre, tudatra, és a testre.
Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje. Kiváló lazító, nyugtató masszázs, segít a méregtelenítésben, erősíti az immunrendszert, a bőrt rugalmassá, selymessé teszi, a fáradt lelket felüdíti.

 
 Érdeklődni: 06-20-368-23-12Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit jelent Sámán feleségnek lenni?

Spirituális fogantatás-várandóság Andrási Betty írása

Spirituális Anyaság: Kinga és Adrienn története